Wasbare luiers


Het assortiment bestaat uit luiers van AppleCheeks en Popolini. Betrouwbare en eerlijke merken voor je baby.

Algemene informatie

Regelmatig wordt er gevraagd waarom zou ik kiezen voor wasbare luiers? Wasbare luiers zijn beter voor het milieu, je baby en je portemonnee. Er zijn veel vooroordelen over wasbare luiers, veel mensen denken dat wasbare luiers iets is van vroeger, denk aan kookwas, uitspoelen met rare huis, tuin en keuken middeltjes en vooral ingewikkeld met spelden.

Maar niet is minder waar… wasbare luiers zijn vernieuwd, verder ontwikkeld en passend in deze moderne tijden, hebben een eenvoudige en gebruiksvriendelijke toepasbaarheid en zijn daarbij ook nog verkrijgbaar in leuke verschillende printjes! Wil je weten of de wasbare luiers van Babies van Nu ook voor jouw baby of kind geschikt zijn? Hieronder vind je een korte uitleg, maar wij geven ook graag persoonlijk advies! Onderaan deze pagina vind je de juiste contactgegevens.


Verschillende systemen

Er zijn verschillende types of wasbare luier-systemen zoals men dat noemt. Babies van Nu denkt graag met je mee welk systeem het beste bij je past. Hieronder kun je een omschrijving van de systemen vinden.

-          All-in One
Een All-in One systeem is net zo makkelijk als wegwerp luiers. De luier is voorzien van een bamboe, katoen of microvezel binnenkant (deze materialen hebben verschillende opnames van vocht, je kunt zelf kiezen wat het beste bij je past).

De complete luier wordt na elke verschoonbeurt vervangen voor een nieuwe. Voor meer informatie over All-in One systemen kun je contact opnemen met info@babiesvannu.nl.

-          Tweedelig
Een tweedelig systeem bestaat uit een overbroekje met daarin een voorgevormde luier. De luiers van Popolini vallen onder het tweedelige systeem. De voorgevormde luier is vaak voorzien van klittenband of drukknopen. De luier is gemaakt van katoen, bamboe of hennep. Een tweedelig systeem is erg betrouwbaar, de kans op lekkage is bijna nihiel. Ook voor de grote plassers is een tweedelig systeem ideaal!

-          Prefolds
Prefolds zijn rechthoekige vouwluiers die een los overbroekje nodig hebben. De overbroekjes van verschillende merken zijn hiervoor te gebruiken. Om prefolds te bevestigen wordt er gebruik gemaakt van een snappie. Een veilige manier om de luiere te bevestigen.

Er zijn verschillende vouwtechnieken voor prefolds. Hiervan zijn veel voorbeeldfilmpjes op het Internet te vinden.

-          Pockets
Een pocketluier is een luier waarbij je de inleggers in de luier vouwt, in de pocket. Het aantal inleggers of boosters die je nodig hebt is afhankelijk van je kind, je kunt de pocketluier dus makkelijk aanpassen aan uw eigen wensen. Als je kind ouder wordt kun je het aantal inleggers vergroten. Ook is dit bijvoorbeeld handig als je een dagje op stap gaat, je kunt de pocket dan voorzien van een extra booster, als u niet weet hoe vaak u kunt verschonen. De pocketluier wordt vaak gebruikt, het is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke luier. Je kunt de luiers van tevoren klaarmaken, zo hoeft ook de oppas niets te doen en is het voor hem of haar net zo makkelijk als een wegwerpluier.

Drukknopen of klittenband?
Sommige systemen worden van drukknopen of klittenband voorzien, ook hierin kun je kiezen wat je zelf het prettigst vindt. Let wel op dat bij het wassen van luiers met klittenband, dat het klittenband gesloten is. Door de haakjes van het klittenband kan namelijk een wasbare luier beschadigen en dit zorgt ervoor dat de waterdichtheid van de luiers achteruit gaat. Drukknopen blijven vaak langer mooi en de kans op beschadigingen is kleiner.

Je krijgt bij het leveren van een wasbare luier een wasinstructie meegestuurd.

Wat heeft u nodig om te starten?

Babies van Nu verkoopt de merken Popolini en AppleCheeks. Hieronder vind je van beide merken een advies voor het aan te schaffen material. Ook Babies van Nu adviseert je graag over de (eerste) aanschaf van wasbare luiers.

Popolini

 

AppleCheeks

 

Luiers

24x

Covers

12x

Overbroekjes S

4x

Inleggers 2 laags

14x

Overbroekjes M

3x

Inleggers 3 laags

14x

Overbroekjes L

3x

Inlegvellen optioneel

 

Inlegvellen optioneel