Materialen


Katoen
Katoen is een veelgebruikte vezel in de wasbare luierwereld. Vroeger werden er al katoenen luiers gebruikt, zoals de hydrofiele luiers die van katoen zijn gemaakt. Katoen is een vezel die lang goed blijft. Katoenen luiers gaan dan ook lange tijd en vaak meerdere kinderen mee.

Voor de productie van katoen wordt vaak kunstmatige meststoffen (kunstmest) of bestrijdingsmiddelen gebruikt. De luiers van Popolini zijn gemaakt van biologisch katoen. Popolini heeft 2 verschillende type katoenen luiers. De One Size Organic en de Soft. De Popolini Soft is gemaakt van 85% katoen en 15% polyester. De polyester zorgt ervoor dat het vocht beter in het binnenste deel van de luier wordt vastgehouden, voor een kortere droogtijd en voor een beter behoud van zijn vorm.

Bamboe
Bamboe is een vezel die zacht aanvoelt. Bamboe absorbeert meer als katoen en de luier is hierdoor vaak minder dik. Bamboevezels zijn wel kwetsbaarder als katoen en moet dus met iets meer zorg behandeld worden. Indien je de wasinstructies goed gebruikt kunnen ook de bamboe luiers meerdere kinderen meegaan! Babies van Nu heeft AppleCheeks in het assortiment, zij maken gebruik van 2 of 3 laagse bamboe inleggers.

Microvezel
Luiers en inleggers waarin microvezel is verwerkt zijn sneldrogend. De luiers zijn supersnel droog, ideaal voor mensen met minder ruimte om de luiers uit te hangen om te laten drogen. Microvezel neemt snel vocht op maar geeft dit af als je erop drukt, hierdoor kunnen er sneller lekkages ontstaan. Een inlegger met alleen microvezel is vaak alleen geschikt voor een newborn en kleine plassers. Microvezel wordt wel vaak gecombineerd met ander materiaal, zoals bamboe. Dit voorkomt lekkages en zorgt ervoor dat het vocht beter vasthoudt. Microvezel mag niet tegen de huid van je baby dit kan irritatie veroorzaken.